zomerbanden

Tijd voor nieuwe zomerbanden

De zon schijnt, het is weer lente en de klok is een uurtje vooruit gegaan: tijd om de winterbanden te verruilen voor de zomerbanden. Winterbanden slijten namelijk een stuk sneller bij droog of warm weer.

zomerbanden kopen

Is de buitentemperatuur hoger dan 7 graden Celsius; dan bieden zomerbanden meer grip – ook in kleddernatte omstandigheden – en een kortere remweg dan winterbanden.

Bovendien slijten winterbanden bij warm en droog weer sneller dan zomerbanden omdat ze een andere rubbersamenstelling hebben.

Wij monteren geen materialen (banden, velgen, veren, remmen…) die elders zijn gekocht.
“Je gaat toch ook niet met je eigen hamburger naar …”

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur

Bandenspanning zomerbanden

Let bij uw aankoop goed op de kwaliteit van de nieuwe banden, want zij zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Daarom is de kwaliteit van de zomerbanden van groot belang voor het rijcomfort, rijprestaties en dus ook voor uw veiligheid onderweg.
Controleer regelmatig de bandenspanning. 50% van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Hierdoor wordt de levensduur van de banden aanzienlijk verminderd en het brandstofverbruik nadelig beïnvloed.

Aquaplaning; door te weinig profieldiepte

Aquaplaning ontstaat wanneer de band contact verliest met de weg tijdens het rijden in natte weersomstandigheden. U merkt dat de auto ongecontroleerd begint te zweven. Hevige regen, te snel rijden en onvoldoende profieldiepte zijn de hoofdzaken van aquaplaning.

Kijk regelmatig of er nog voldoende profieldiepte op de banden zit, omdat dit optimale waterafvoer garandeert tussen de band en het wegvlak – en het risico van aquaplaning minimaliseert. Laat op tijd uw banden vervangen bij bandenspecialist Amsterdambanden!

zomerbanden kopen

Professioneel advies & kwalitatieve zomerbanden

Bij Amsterdambanden vindt u een breed scala aan zomerbanden van topmerken zoals Michelin, Continental, Maxxis, Goodyear, Pirelli, Dunlop en Bridgestone, maar ook andere bandenmerken voor elk budget.
Rijd langs op de Kuiperbergweg of bel 020-697 60 01 voor meer informatie of een afspraak!