3d-uitlijnen-auto-2

3D auto uitlijnen

Amsterdambanden gaat voor nog meer kwaliteit! De technologieën gaan steeds verder voor de nieuwe auto’s. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn hebben wij geïnvesteerd in de allernieuwste Hunter uitlijnmachine Type Hawkeye Elite.

3d uitlijnen auto

Iedereen vindt besparen als het toch eenvoudig kan van belang; of u nu in een tweedehands Opel rijdt of in een spiksplinternieuwe Tesla!

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur

De Hunter 3D uitlijnmachine

Dit bijzonder secure uitlijnsysteem is uitgerust met de door Hunter gepatenteerde QuickGrip wiel adapters. De adapters zijn vervaardigd uit schokvast polycarbonaat met rondom een rubberen stootrand. Wat betekent dat voor u? Met deze wieladapters kunnen er geen beschadigingen op uw lichtmetalen velgen ontstaan tijdens het uitlijnen.

Deze machine is uitgerust met vier digitale camera’s, elk voor één wiel. Daarnaast biedt de software in deze machine zeer uitgebreide meetverslagen. Ook ondersteunt dit systeem het resetten van de elektrische stuurhoekcensor na afstellen van uw auto.

Wij vinden het belangrijk onze klanten de beste service met het nieuwste apparatuur voor alle types auto’s te bieden.

Wanneer moet u uw auto uitlijnen?

Wanneer u merkt dat uw auto naar links of naar rechts trekt tijdens het rechtdoor rijden, op een vlakke weg met weinig zijwaartse wind of dat uw banden abnormaal snel slijten dan duidt het er vaak op dat uw auto uitgelijnd moet worden. Wij bevelen het aan om met uw auto naar Amsterdambanden te komen voor een 3D uitlijncontrole. Controleren en het aanpassen van de uitlijning van uw auto is een simpel en snel proces. Er worden kleine aanpassing gedaan aan de voor- en achterzijde van de ophanging van uw auto. Dit voorkomt onverwachte bewegingen van uw auto en het zorgt ervoor dat uw banden gelijkmatiger slijten. Laat de uitlijning van uw auto altijd controleren wanneer:

 • Uw auto iets geraakt heeft zoals een stoeprand of een gat in de weg.
 • Uw banden onregelmatig of abnormaal slijten.
 • U onregelmatigheden ervaart tijdens het rijden zoals:
  – De auto trekt naar links of naar rechts.
  – Het stuur draait niet gemakkelijk terug na het nemen van een bocht.
  – Het stuur blijft schreef staan tijdens het rechtdoor rijden.
 • Na het aanschaffen van een nieuwe set banden, want u verwacht dat uw banden zolang mogelijk meegaan.
 • Na het vervangen van ophanging of stuurinrichtingsonderdelen.

Waarom is 3D uitlijning van uw banden belangrijk?

Uitlijning heeft invloed op de snelheid van de bandenslijtage. De fabrieksuitlijning is ervoor ontworpen om uw bandenslijtage te minimaliseren en het maximaliseren van het rijcomfort. Het positief veranderen van de uitlijning van uw auto verlaagt de slijtage van uw banden, verhoogt de levensduur en de prestaties van uw banden. Tevens wordt uw brandstofverbruik verbeterd. Maar het allerbelangrijkste is wel dat ook uw veiligheid tijdens het rijden wordt verhoogt, omdat de rijstabiliteit na het uitlijnen is verbeterd.

3D Auto uitlijnen ten opzichte van balanceren?

Mensen verwarren vaak uitlijnen en balanceren met elkaar. Er zit echter een groot verschil tussen uitlijnen en balanceren. Uitlijnen is het aanpassen van de hoek waar de banden in staan, zodat ze weer in de goede hoek staan die de fabrikant opgeeft. Bij het balanceren van banden worden de eventuele trillingen uit de band gehaald. Dit voorkomt trilling van de auto en van het stuur.

Waarom zou u kiezen voor het 3D uitlijnen van uw auto?

Kort samengevat zijn dit de belangrijkste redenen om uw auto uit te lijnen:

 • het scheelt geld, omdat u minder vaak uw banden hoeft te vervangen,
 • de levensduur van uw banden worden verlengd,
 • de besturing van uw auto wordt geoptimaliseerd,
 • uw auto rijdt soepeler met minder rolweerstand.
auto 3d uitlijnen amsterdam

Hoe lang duurt een 3D uitlijning en wat kost het?

De meeste uitlijningen duren rond de 30 minuten. Uitlijning is niets meer dan het controleren en aanpassen van de sporing en wielvlucht van uw banden.

Hoe worden wielen
uitgelijnd?

Bij het uitlijnen van uw wielen wordt er gekeken naar de sporing en wielvlucht van uw wielen. De sporing is de horizontale hoek van uw band en de wielvlucht is de verticale hoek van uw band.

Wielvlucht

Wielvlucht is de verticale hoek van uw wiel als u vanaf de voorzijde van uw auto zou kijken. Als de hoek niet juist is zal er onregelmatige slijtage ontstaan.

 • Bij een positieve wielvlucht zal de bovenzijde van de band van de auto afstaan, hierdoor ontstaat er slijtage aan de buitenzijde van de band.
 • Bij een negatieve wielvlucht zal de bovenzijde van de band naar de binnenzijde van de auto staan, dit zorgt voor slijtage aan de binnenzijde van de band.

De juiste uitlijning van de wielvlucht is ervoor ontworpen zodat de band optimaal presteert. Is er teveel verschil in de wielvlucht van uw wielen dan zal de auto tijdens het rechtdoor rijden naar een kant trekken. Het caster zorgt voor de rechtuit stabiliteit van de auto.

Voor het uitlijnen van uw auto gaat u naar Amsterdambanden

Bent u benieuwd of de uitlijning van uw auto correct is? Kom dan gerust langs voor een snelle en adequate 3D uitlijncontrole bij Amsterdambanden. Of bel ons op 020 – 697 60 01 met uw vragen
Wij scoren gemiddeld een 9,7 bij onze klanten!