auto verlagen

Wij verlagen uw auto graag en goed!

Een echte autoliefhebber weet precies wat hij met zijn auto wil: een goede wegligging en een strak stuurgedrag.
Met een onze verlagingssets bereikt u dit alle twee. Buiten dat het de wegligging verbetert wil het oog ook wat: uw auto ziet er strakker en agressiever uit.

auto verlagen

Als bestuurder voelt u onmiddellijk meer directe afhandeling en meer voorspelbaarheid. Inveren bij het remmen wordt verminderd, evenals overmatig overhellen in hard genomen bochten.

Wij monteren geen materialen (banden, velgen, veren, remmen…) die elders zijn gekocht.
“Je gaat toch ook niet met je eigen hamburger naar …”

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur

Auto verlagen met veren

Het verlagen van een auto wordt meestal gedaan om de uitstraling van de auto mooier te maken, de ruimte tussen de wielen en wielkasten kleiner te maken en uiteraard het weggedrag te verbeteren. Voor het verlagen met alleen veren gebruiken wij Eibach veren. Hierbij worden de originele schokdempers van de auto gebruikt en zorgen de nieuwe veren ervoor dat de auto tussen de 10 en 40 mm zakt. Dit hangt af van het type veren. Deze zijn daarna niet meer in hoogte verstelbaar.

Verlagen met schroefset

De tweede optie om een auto te verlagen is met een schroefset. Hierbij worden zowel de schokdempers als de veren vervangen.
De schokdempers hebben dan schroefdraad aan de buitenzijde waardoor de hoogte van de veer op de schokdemper te verstellen is. Hierdoor is het mogelijk om zelf de rijhoogte te bepalen tussen de 30mm en 100mm. Dit kan ook later na montage aangepast worden als de auto toch nog iets hoger of lager moet worden. Een extra voordeel is dat de dempers die bij een schroefset geleverd worden hier ook speciaal voor ontwikkeld zijn en daardoor beter samen werken met de verlagingsveren. Bij de uitgebreidere schroefsets is ook de ingaande en uitgaande demping nog verder af te stellen om zo nog beter het rijgedrag af te stellen.
Wij kunnen dan een brede range producten specifiek voor iedere auto leveren en monteren.

auto laten verlagen
Auto laten verlagen
Auto laten verlagen
Auto verlagen, verlagen auto

Druktes tijdens bandenwissel­seizoen

In het najaar en voorjaar tijdens de bandenwissels hebben wij maar zeer beperkt ruimte in onze agenda. Het kan dus zijn dat we u moeten teleurstellen als u in deze periodes uw auto zou willen laten verlagen door ons. Onze excuses voor dit ongemak.

Vragen over het verlagen van uw auto?

Lees hieronder de meestgestelde vragen.

Om uw auto te verlagen zijn er meerdere mogelijkheden:

  1. De pro-kit verlaging tot 30 mm met standaard schokbrekers;
  2. De sportline-kit verlaging tot 45 mm met standaard schokbrekers.

Naast deze twee sets bieden wij ook nog andere sets met schokbrekers die af te stellen zijn op individuele hoogte.
Daarnaast zijn er nog sets die de hardheid van de schokbrekers kunnen instellen. En op verzoek zijn er nog speciale draagarmkits en stabilisatorkits te koop.

Nog een reden om niet zelf te gaan verlagen: uw auto moet wel door de APK-keuring komen!
De banden en velgen mogen bij het inveren de carrosserie niet raken. Ook mogen de voorwielen niet aanlopen in het binnenscherm als u maximaal naar links of rechts stuurt.
Bij het reguliere verlagen met een pro-kit of sportline-kit zal dit geen problemen geven. Maar als uw auto verlaagd gaat worden met een schroefset zodat deze lager gaat dan de 45mm, dan kunt u tegen problemen aanlopen. Helemaal in combinatie met een bredere set velgen.

Het verlagen van een auto is iedere keer anders. Bij sommige auto’s moeten we daar echt veel tijd in steken, vooral bij de oudere modellen. De prijs voor het verlagen van uw auto is onder andere afhankelijk van het merk en type van uw auto, maar ook van de ophanging, het vermogen etc. Voor alle type auto’s moet altijd een afspraak gepland worden. Bij de nieuwere modellen gaat het verlagen veelal iets makkelijker. Voor meer informatie of bestellingen kunt u ons beter bellen. Wij vertellen u er graag alles over! Bel ons op 020 – 697 60 01, of rijd langs op de Kuiperbergweg. Ervaar zelf waarom onze klanten ons waarderen met een 9,7!

Zonder het juiste gereedschap is het gevaarlijk om zelf uw auto te verlagen. Bij de meeste auto’s zitten aan de voorzijde McPherson veerpoten waarvan de veer onder flinke spanning staat. Zonder veerklemmen is het gevaarlijk deze zelf te demonteren.

Het is noodzakelijk de auto na het verlagen altijd uit te lijnen. Als u kortere veren laat monteren veranderen de wielstanden, deze moeten worden aangepast aan een verlaagd onderstel.
Bij Amsterdambanden zijn deze kosten meegenomen in de totale verlagingsprijs.

Nee, wij monteren geen onderdelen die u zelf elders heeft aangeschaft. Wij bieden u alleen de volledige service: onderdelen plus de juiste montage.

Daarom Amsterdambanden!

Bij Amsterdambanden zijn we actief op het gebied van tuning zoals verlagen, sportbanden, velgen, meerdere soorten autobanden, onderhoud, zomer-winteropslag en nog meer. Wij bieden u een onberispelijke service, merk onafhankelijk advies met kwalitatief hoogwaardige producten. Wij zijn al meer dan 35 jaar actief in Amsterdam in de banden.
U wilt toch ook goede service, een professioneel advies?! Voor uw veiligheid, comfort en rijstijl heeft u de juiste banden nodig.

Heeft u andere vragen of opmerkingen, bel ons gerust op 020 – 697 60 01 of bezoek ons Kuiperbergweg 31c in Amsterdam Zuidoost.

verlagen auto