winterbanden-kopen

Professioneel advies &
kwalitatieve winterbanden kopen

Bij Amsterdambanden vindt u een breed scala aan winterbanden, met en zonder velg, van topmerken zoals: Continental, Michelin, Maxxis, Goodyear, Pirelli, Dunlop en Bridgestone, maar ook andere bandenmerken voor elk budget.

winterbanden kopen amsterdam

Wij adviseren altijd de juiste banden al naar gelang uw gebruik en wensen.
Het wisselen en balanceren van uw banden is vaak lastig last minute in te plannen in uw agenda. 

Het werkt goed om bij iedere wissel gelijk een afspraak in te plannen voor de volgende wissel. Dit voorkomt een onnodige teleurstelling vooral in de winter als het weer omslaat.

Wij monteren geen materialen (banden, velgen, veren, remmen…) die elders zijn gekocht.
“Je gaat toch ook niet met je eigen hamburger naar …”

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur

Waarom moet u echt op winterbanden rijden..!

Een winterband biedt extra veiligheid bij temperaturen onder 7°C. Dat is in grote lijnen te danken aan de twee belangrijkste verschillen tussen zomer- en winterbanden. Allereerst is de rubbersamenstelling van een winterband anders. Hierdoor blijft een winterband ook bij lage temperaturen flexibel, wat zorgt voor meer grip. Het rubber van een zomerband wordt in de winter hard en heeft dus juist minder grip.
Ook heeft een winterband lamellen, dat zijn kleine inkepingen in de profielblokken. Deze zorgen voor extra grip bij optrekken en remmen.

Een auto op winterbanden die 100 km/u rijdt en remt op een nat wegdek, staat vier meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Vier meter!
Ook bij de relatief zachtere winters is de temperatuur ’s ochtends vroeg en aan het einde van de middag gemiddeld onder de 7°C. Dat zijn juist de momenten dat veel automobilisten de weg opgaan. Het Nederlandse klimaat laat zich helaas niet voorspellen maar met winterbanden komt u niet voor verrassingen te staan!

Wat verwacht u van een winterband?

Grip, DB, verbruik, slijtvastheid, een sneeuwvlokje? Dit verschilt per merk en ieder jaar komen er nieuwe types winterbanden van de verschillende merken uit.
De ANWB en ADAC voeren ieder jaar tests op deze type banden uit. Veel mensen checken dan ook deze sites om er zeker van te zijn de juiste keuze te maken. Maar als bandenspecialist is het ons vak om u het beste te kunnen adviseren wat bij uw persoonlijke wensen en rijgedrag aansluit.

Extra bandencontrole tijdens de bandenwissel

Wie kiest voor winterbanden, komt twee keer per jaar naar Amsterdambanden voor de bandenwissel. Rond het tijdstip dat de wintertijd ingaat, monteren wij uw winterbanden onder uw auto. Als de klok weer een uur terug wordt gezet, halen wij uw zomerbanden uit ons magazijn. Het ‘wisselgeld’ dat u hiervoor betaalt, is goed besteed. Wij wisselen niet alleen uw banden, maar zien ook of u nog voldoende profiel heeft op de banden. Zo nodig adviseren wij u de auto uit te lijnen als wij ongelijkmatige slijtage van uw banden zien. Daarnaast gaan uw banden langer mee en daalt het brandstofverbruik.

Maximumsnelheid bij winterbanden en all-seasonbanden

Wanneer er winterbanden of all-seasonbanden zijn gemonteerd, moet de bestuurder zich aan de voorgeschreven maximumsnelheid voor deze banden houden. Deze maximumsnelheid staat met een lettercode op de zijkant van de band vermeld.

Sneeuwvlok en M+S-markering

Wij adviseren u winterbanden aan te schaffen die voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool èn M+S-markering. Banden met het sneeuwvloksymbool voldoen namelijk aan Europese praktijkproeven voor grip op aangereden sneeuw en hebben hierdoor veel meer tractie op een besneeuwd en glad wegdek dan banden zonder dit symbool.

winterbanden kopen

Ook onmisbaar in winterse omstandigheden..!

Wat ook onder winterse omstandigheden verplicht is, is voldoende ruitensproeier vloeistof en goede ruitenwissers. Deze verplichting geldt ook voor Nederlandse auto’s. Het is trouwens altijd beter gedurende het gehele jaar om over goede ruitenwissers te beschikken zonder last van strepen en lawaai. Bij de checken wij voor u ook de ruitenwissers.

Winterbanden met of zonder velg kopen

Dat is de keuze die u als bestuurder zelf moet maken..! Wilt u in de winter ook een sportieve, stoere uitstraling dan adviseren wij u een complete winterset, inclusief velgen dus.
Wij kunnen uw zomerset checken of restylen zodat u er weer veilig mee de weg op kan en deze er weer super uit ziet. Maar u kunt er ook voor kiezen alleen de banden over te zetten, dit kost alleen meer tijd met het wisselen.
Wij kunnen uw winter- of zomerbanden opslaan zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Zodra u belt voor een wissel staan de banden weer voor u klaar.

Op winterbanden doorrijden in de zomer

Iedere zomer horen we hoeveel auto’s er nog op winterbanden rijden. Dit zijn er echt veel volgens de BOVAG.
Als u met winterbanden blijft doorrijden in de zomer slijten de banden sneller. Als de banden minder dan 4 mm profiel hebben, zijn het geen winterbanden meer en daar bovenop geldt dat in de zomer winterbanden ook een langere remweg hebben. We kunnen u er alles over vertellen en het juiste advies geven voor uw weggebruik.
De koffie staat voor u klaar!