camper-banden-kopen

CARAVAN-, CAMPER- OF VOUWWAGEN­BANDEN

Zijn uw caravan-, camper- of vouwwagenbanden nog in goede conditie? Wij checken de banden graag op zwakke plekken en zetten deze op de juiste spanning voor u. Alleen dan kunt u veilig en zorgeloos op vakantie.

camper banden kopen

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur

Een goede bandenspanning: essentieel voor uw veiligheid!

Naast een juist laadvermogen moeten banden ook de juiste bandenspanning hebben voor een veilig weggedrag. Zo hebben caravanbanden een hogere bandenspanning nodig dan de banden van een personenauto. Advies: beter 0.5 atm. te hoog dan 0.1 atm te laag! Bij een te lage bandenspanning ontstaat meer warmte-ontwikkeling in de band, waardoor er een hogere rolweerstand is, wat leidt tot meer benzineverbruik en een verhoogde kans op een klapband.

Ons advies is een maximum snelheid met uw vouwwagen van 110km/uur te hanteren. Bij een te zware belasting van een caravanband door overbelading of te weinig draagvermogen is er een hoog risico op een klapband. Vooral tijdens een lange rit in een warm klimaat kan de band oververhit raken en klappen.

Ook slijtage bij stilstand van uw caravan

Wist u dat uw caravanbanden ook slijten als uw caravan stil staat? Uw caravan staat de hele winterperiode stil op één stukje van de band. Een klein gedeelte van de band draagt dus het volledige gewicht van de caravan!
U realiseert het zich misschien niet, maar ook dit veroorzaakt slijtage aan de band. Slijtage die vaak op het oog niet wordt gezien, maar voor veel ellende tijdens uw vakantie kan zorgen. Niet voor niets adviseren wij om de caravanbanden jaarlijks te controleren en in ieder geval elke 6 jaar te vervangen, want banden vertonen op termijn droogtescheurtjes.
Voorkom ellende op de vakantie en laat uw banden goed controleren voor u weg gaat. Check ruim voor de vakantie en bel naar Amsterdambanden: 020 – 697 60 01 .

caravan banden kopen

Caravanbanden of camperbanden kopen

Bij bandenspecialist Amsterdambanden vindt u een breed scala aan caravan- en camperbanden van topmerken zoals Michelin, Maxxis, Continental, Goodyear, Pirelli, Dunlop en Bridgestone, maar ook andere bandenmerken voor elk budget.
Rijd langs op de Kuiperbergweg of bel ons voor meer informatie of het maken van een afspraak: 020 – 697 60 01.