bronze velgen

Sparco Wheels: Italiaans design, ontworpen door OZ

OZ & Sparco, twee van de meest prestigieuze merken in de motorsport, hebben in 1985 het eerste Sparco-wiel geproduceerd. Ze bleven en blijven hun langdurige en speciale samenwerking verder ontwikkelen.

Sparco Wheels

Sinds de oprichting zijn ze op zoek naar het wiel van morgen – geïnspireerd door het beste in Italiaans design, goed geproportioneerde wielen besmet met het typische OZ-race-DNA. Een mix van traditionele waarden en een innovatieve, adrenaline-aangedreven visie dragen bij aan het Design Lab. 

Het Design Lab is een groep getalenteerde mensen met speciale inzichten, die in staat zijn om de juiste vragen te stellen en voort te bouwen op hun creativiteit om nieuwe projecten te bedenken die functioneel en esthetisch op het scherpst van de snede zijn.

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur

Kwaliteit, stijl en prestaties op wereldniveau

OZ en Sparco delen een unieke synergie: beide synoniem voor Italiaanse kwaliteit, stijl en prestaties op wereldniveau.
In 2008 wakkerde het gedeelde streven naar ‘racing DNA’ en een passie voor prestaties een ambitieus project aan om een compleet nieuw assortiment wielen te ontwikkelen en te produceren onder de naam Sparco. Het project is van kracht naar kracht gegaan op basis van het wederzijdse streven naar sterke waarden:

  • ontwerp en technologie door OZ, het meest prestigieuze wielenmerk ter wereld met meer dan 150 overwinningen in de professionele autosport in de afgelopen 30 jaar;
  • belangrijke wereldwijde distributie synergie en een top level klantenservice, dankzij de uitgebreide structuur en wereldwijde aanwezigheid van beide bedrijven;
  • een leidende rol in de racewereld door prestaties en veiligheid;
  • de wereldwijde aanwezigheid en bekendheid van Sparco in de tuning markt;
  • totale veiligheid en kwaliteit: alle Sparco wielen zijn TUV gecertificeerd en getest door de meest veeleisende kwaliteitsprocedures zoals toegepast door OZ. OZ is het enige aftermarket wielbedrijf dat de LBF-test gebruikt: de strengste en meest veeleisende test van wieltechniek in de industrie. Alleen OZ en een handvol OEM’s bezitten deze technologie (LBF Fraunhofer Search German Institut patent);
  • een reeks exclusieve en innovatieve ontwerpen die het imago en de waarden van beide merken combineren in een uitgebreide wielcollectie.
Sparco Wheels
Sparco Wheels

Sparco velgen koopt u bij AmsterdamBanden

Amsterdambanden maakt onderdeel uit van het OZ Paddock Netwerk, spraakmakende retailers die speciaal door OZ zijn geselecteerd. De hoogste niveaus van service en technische assistentie, en een passie voor OZ, zijn de belangrijkste kenmerken van OZ Paddock Network retailers. Door onze goede relatie met OZ zijn wij altijd de eerste m.b.t. nieuwe producten. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden. Rijdt u langs op de Kuiperbergweg? De koffie staat klaar!