Profiel winterbanden

90% van de Nederlanders weet niet bij welke profieldiepte hun winterbanden aan vervanging toe zijn.

Bandenspecialist

Brancheorganisatie Bovag heeft onderzoek gedaan naar het bandenbewustzijn van de automobilisten. Hieruit bleek dat men maar weinig weet over hun banden.
Amsterdambanden neemt u deze zorg graag uit handen! Onze bandenspecialisten kennen de eisen en kunnen u hiervoor kundig informeren. Maar voor wie het ook graag zelf wil weten, vindt u hierbij de gegevens.

APK advies vs. wettelijk minimum

Bij een APK keuring moet er een advies voor vervanging worden gegeven als de banden een profiel hebben van minder dan 2,5 millimeter. Veel mensen denken echter dat er altijd veel langer op de banden kan worden doorgereden, soms zelfs tot een profiel van 1,2 millimeter.
Het wettelijk minimum is 1,6 millimeter, maar dit is slechts bij een enkeling bekend. Sommigen denken dat er doorgereden kan worden tot een profiel van 1,2 millimeter of zelfs 0,6 millimeter, maar bij zulke waardes zijn de banden al zo goed als kaal en dus levensgevaarlijk!

Afkeuring winterbanden

Veel automobilisten rijden van APK naar APK en geven te weinig aandacht aan regulier onderhoud of de technische staat van hun auto. Veel automobilisten weten vaak niet eens wat voor soort banden ze onder de auto hebben.
Uit APK-cijfers over 2016 blijkt namelijk dat het gebrek aan bandenprofiel ver uit het meest voorkomende afkeurpunt is.

Vraag het aan uw bandenspecialist: Amsterdambanden

Heeft u enig idee hoe belangrijk uw banden voor uw veiligheid zijn? Zij zijn het contact tussen u en de weg, ze moeten om kunnen gaan met al het remmen en optrekken wat u doet. Ze dragen een enorme verantwoordelijkheid!
En ook als u denkt: ik maak toch niet zoveel kilometers, dus het zal wel goed zitten met het profiel… Banden drogen in de loop der jaren uit, wat scheurtjes of zelfs een klapband op kan leveren. Kortom: laat uw banden regelmatig nakijken! Wij doen dat graag en goed voor u.
Bel ons op telefoonnummer 020 – 697 60 01 of vul ons contactformulier in!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00