Runflat banden

Runflat banden beschikken over versterkte wangen die het gewicht van de auto kunnen dragen als er een band lek raakt. Het voordeel als u op Runflat rijdt is dat u nog eventjes kan doorrijden met een lekke band of in ieder geval naar Amsterdambanden kan rijden. De meeste fabrikanten geven aan welke afstand u er maximaal nog mee mag rijden. Uiteindelijk staat uw auto maar op vier stukken rubber.

Runflat banden kopen

Runflat banden zijn banden met een noodloopeigenschap welke maar onder bepaalde auto's gemonteerd worden ze zijn niet geschikt voor alle auto's. Geschikt voor o.a. BMW, Mini, Mercedes en Alfa Romeo, maar ook niet voor alle types. Deze banden worden altijd per 4 gemonteerd. Je kunt dus niet twee gewone en twee runflat banden op je auto monteren. Als het tijd is om de banden te wisselen kun je echter wel de originele set runflat banden vervangen door een set van vier nieuwe gewone banden. Runflat banden zijn ook gekoppeld aan het TPMS van het voertuig. Dit bandenspanningscontrolesysteem waarschuwt je bij drukverlies, want met deze versterkte banden merk je anders niet dat je een lekke band hebt!

Runflat banden repareren

Reparaties raden wij af, helemaal als u een grotere afstand met de lekke band hebt afgelegd of de bandenspanning minder dan 1.0 bar is bij aankomst. Bij vervanging van een runflatband moet altijd weer hetzelfde type band gemonteerd worden. Voor een goed advies raden wij u aan bij Amsterdambanden langs te komen of bel 020-6976001.