Remweg 50% langer bij winterbanden in de zomer

Er zijn niet voor niets winterbanden en zomerbanden; ieder met hun eigen kwaliteiten. En ieder geschikt voor het eigen seizoen!
Zo’n half miljoen auto’s rijden in de zomerse warmte nog op winterbanden rond. Dat levert levensgevaarlijke situaties op in het verkeer, omdat de remweg bij deze temperaturen soms wel 50% langer wordt.
Daarnaast is het rijden op winterbanden in de zomer onveiliger doordat de wegligging slechter is. Het rubber slijt sneller en geeft meer herrie. Ook verbruiken winterbanden in de zomer nog eens meer brandstof, wat slecht is voor het milieu.
Winterbanden zijn vervaardigd van zachter rubber en over het gehele loopvlak voorzien van groefjes die zich in sneeuw vastgrijpen. Bij winterse neerslag en lage temperaturen zorgt dat voor betere grip op de weg. Bij hoge temperaturen gebeurt het tegenovergestelde en zijn ze levensgevaarlijk.

Noodstop

Bij een temperatuur van 15 graden doet een remmende auto bij 50km/u er 12 meter over voordat hij stilstaat. Met winterbanden doet hij daar 3 meter langer over.
Maar in de Nederlandse zomers is het meestal warmer dan 15 graden, dan kan een dergelijke noodstop wel 20 meter duren! Het kan het verschil betekenen tussen leven en dood als je in een woonwijk ineens voor een kind moet remmen.
Neem dus uw verantwoordelijkheid en regel de bandenwissel!
Het onderzoek van Bovag in onder andere Zwolle, Roermond en Utrecht toonde aan dat 5,73 procent van de voertuigen nog op winterbanden rijdt. Dat betekent dat bij een totaal wagenpark van ruim 8,6 miljoen personenauto’s in ons land circa 500.000 daarvan een gevaar op de weg zijn.
Laat u er daar niet één van zijn en bel AmsterdamBanden om uw bandenwissel in te plannen:
020 – 697 60 01.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00