bestelwagenbanden

Bestelwagenbanden

Bij Amsterdambanden denken wij met u mee. Of dit nu een personenauto is of een bedrijfsauto; wij kunnen u de beste autobanden adviseren.
Ook voor bestelwagens leveren wij graag en goed complete winter- of zomersets. Zodat u in alle seizoenen veilig met de juiste band onderweg bent!

bestelwagenbanden

Wij hebben voor alle types de mooiste oplossing!

Wij monteren geen materialen (banden, velgen, veren, remmen…) die elders zijn gekocht.
“Je gaat toch ook niet met je eigen hamburger naar …”

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur

Tweede Paasdag (1 april) zijn wij gesloten

Een zakelijke of sportieve uitstraling voor uw bestelwagen?

In Nederland rijden ongeveer 900.000 bestelwagens rond. Van kleinere bestelwagens, middelgrote bestelbussen tot de grote bestelbussen. De meeste worden voor zakelijke doeleinden aangeschaft. Maar steeds meer rijders willen dat deze auto ook een sportieve uitstraling heeft, inclusief mooie velgen.
Wij hebben voor bijna alle types een mooie aantrekkelijke oplossing. Wij kunnen voor u exclusieve lichtmetalen wielen leveren of uw huidige set voor u restylen. Er zijn genoeg mogelijkheden. Echter zijn er een aantal zaken waar wij rekening mee moeten houden, zoals:

  • Wat zijn de afmetingen van de banden?
  • Wat is het draagvermogen?


Met het antwoord op deze vragen kunnen wij u het beste advies voor het juiste type band geven.

U kiest toch voor veiligheid?

Kies bestelwagen banden die passen bij het type bestelwagen, de meest voorkomende belading en het dagelijkse gebruik. Betrek belangrijke aspecten als veiligheid, duurzaamheid bij uw bandenkeuze. Ook voor de bedrijfsauto’s zijn er winterbanden en zomerbanden zodat u in alle jaartijden met de juiste band rijdt.
Wat u ook kiest, zorg er zeker voor dat de banden passen bij uw voertuig om zo de veiligheid en het rijcomfort te garanderen. Banden voor bestelauto’s worden vaak C-banden genoemd, met de C van commercial (bedrijfsauto’s) of cargo. Bij C-banden is het draagvermogen belangrijk. Van dit soort banden wordt vaak een draagvermogen van ergens tussen de 850 en 1.000 kg per band gevraagd. Bij personenauto’s volstaat meestal zo’n 600 kg per band.

Benodigd draagvermogen

Het hoge benodigde draagvermogen vraagt wel het nodige bij de ontwikkeling van een bestelwagenband. Zo kan bijvoorbeeld een niet al te softe compound (rubbermengsel) gebruikt worden; dan zou de band te snel slijten.
De functionele eisen aan het benodigde draagvermogen leggen hiermee wel beperkingen op aan met name de prestaties op nat wegdek. Hierdoor is er slechts een beperkte keus uit banden die we kunnen aanraden: Pirelli, Goodyear en Continental komen goed uit de test. Voor vrijwel al deze bestelwagen banden zien we eigenlijk dat de nadruk ligt op levensduur, brandstofverbruik en dan natuurlijk draagvermogen. Verder scoren vrijwel alle banden op droog wegdek een voldoende, al zijn er nog best grote verschillen tussen de prestaties van banden onderling.

bestelwagenbanden kopen

Prestaties bestelwagen banden op nat wegdek

Op slijtvastheid scoren alle banden goed tot zeer goed. Ze scoren té goed wat ons betreft, want er worden om dit te bereiken concessies gedaan bij de prestaties op nat wegdek. En dus worden er tevens concessies gedaan aan de veiligheid.
Bij alle C- banden zien we heel veel profieldiepte (dus een lange levensduur) en daarmee gaat waterafvoer (aquaplaning eigenschappen) eigenlijk wel goed.
Op de overige testonderdelen nat (remmen, wegligging, zijdelingse grip) is dat echter niet het geval. Ook zien we hier grote verschillen. De beste band haalde bij een noodstop vanaf 80 km per uur op nat wegdek een remweg van 43 meter (ruim voldoende). De slechtste band heeft uit de test komt op 54 meter (zeer slecht). Met een goede band is een remweg van 38 meter haalbaar. Een goede of een slechte band kan in een noodsituatie dus het verschil maken tussen op tijd stil staan of juist nog met een behoorlijke restsnelheid botsen. Ook op zijdelingse grip en wegligging op nat wegdek zien we grote onderlinge verschillen.

bestelwagenbanden kopen

Ons advies in bestelwagen banden

Samengevat zien we bij de C-banden voor bestelauto’s teleurstellende prestaties. Uiteindelijk kunnen we een aantal banden aanraden: de producten Pirelli, Goodyear, Nokian en Continental presteren goed. Het is dus heel belangrijk om bij regen uw rijstijl aan te passen.

Dus heeft u bestelwagen banden onder uw auto, realiseer u dan dat de nat weer eigenschappen doorgaans veel minder goed zijn dan van personenwagen autobanden. Hier past een defensieve rijstijl op natte wegen. Pas uw snelheid aan, neem een grotere veiligheidsafstand in acht.
bestel wagen banden

Wij hebben onder deze Volkswagen Transporter een complete sportieve set gemonteerd. Na de montage gaat deze altijd nog op onze 3D uitlijner.

Veelgestelde vragen

Door veroudering loopt de kwaliteit van rubber terug. Dus het is verstandig om sowieso na vijf tot zes jaar banden te vervangen, ook als ze nog over voldoende profiel beschikken omdat er simpelweg droogtescheurtjes ontstaan. Maar door gebruik slijt het profiel natuurlijk en daarom moet er regelmatig worden gecheckt om te zien of er nog voldoende grip is.

Het is aan te raden dat elke maand te checken. Daarbij moet u ook uw reservewiel niet vergeten. Door deze bijvoorbeeld een halve bar meer spanning te geven, verkleint u de kans dat u een keer langs de weg staat met een lekke band én een lege reserveband. Tegenwoordig wordt het automobilisten wel makkelijker gemaakt door fabrikanten, want als een band te zacht is wordt dat vaak op het dashboard weergegeven.

Autorijden met je banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu. De juiste spanning zorgt voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage van de band. Dat levert automobilisten al snel 100 euro per jaar op. Toch rijdt zo’n 60 procent van de Nederlanders rond met te slap opgepompte banden. Te weinig lucht vermindert dat draagvermogen, te veel gaat ten koste van het comfort. De ANWB hanteert 3 bar als vuistregel voor doorsnee caravanbanden. Bij reinforced- en c-banden is dat 3,5 tot 5 bar. De bandenindustrie adviseert vanaf 4,5 bar overigens versterkte (stalen) ventielen te gebruiken.

Voor een personenauto is de wettelijke minimumdiepte 1,6 millimeter. Maar beter is het om al bij 3 mm actie te ondernemen, omdat de remweg voor zomerbanden vanaf die diepte al langer wordt. Bij winterbanden ligt het omslagpunt op zo’n 4 mm, omdat ze dan hun specifieke eigenschappen verliezen om bij winterse neerslag het verschil te maken.

In ons land niet, maar veilig is het wel omdat de remweg met een dieper profiel beter is bij winterse omstandigheden.

De angst van iedere automobilist is een klapband. Maar het is goed te weten dat u die voor kunt zijn als u de spanning van uw banden goed in de gaten houdt en zorgt dat u nooit op te zachte exemplaren rijdt. Ook loopt de temperatuur van de band enorm op waardoor een klapband mogelijk is. Daarnaast moet u overbelasting voorkomen wil je niet ineens stil komen te staan. Een volgeladen auto terug van de bouwmarkt of onderweg naar uw vakantiebestemming en u loopt gelijk een verhoogd risico. Houd daarom het maximum laadgewicht van uw auto in de gaten.