Waarom je beter OEM-onderdelen kan kopen dan aftermarket

Wellicht begint het je wat te duizelen bij het lezen van deze titel. In dat geval helpen we je graag wat op weg in dit artikel. Hierin leggen we namelijk het verschil tussen deze OEM-onderdelen en aftermarket en geven we je tips en advies. Alles zodat jij precies de juiste keuze maakt in jouw zoektocht naar het beste onderdeel voor je auto.

OEM-onderdelen en aftermarket-onderdelen
Het verschil tussen deze twee termen is eigenlijk heel makkelijk uit te leggen. OEM-onderdelen zijn onderdelen die door de fabrikant zelf zijn gemaakt en daardoor perfect passen bij jouw type auto. Aftermarket-onderdelen zijn vervangende onderdelen die je inzet wanneer een origineel onderdeel van je auto stuk is, gemaakt door andere fabrikanten. Het zijn dus beide nieuwe onderdelen, maar het verschil zit hem in welke fabrikant het heeft gemaakt. Laat je duidelijk adviseren door de autodealer of het bedrijf waar jij je onderdeel wil kopen. Of dit nu offline is of ergens online, zoals bij Auto Parts 24.

OEM-onderdelen passen het best bij jouw auto
We kunnen er vanuit gaan dat het OEM-onderdeel beter past bij jouw type voertuig, dan een onderdeel gemaakt door een andere fabrikant. Dit komt omdat de originele fabrikant het gehele voertuig zo heeft gemaakt dat het perfect bij elkaar past. Een vervangend onderdeel zal toch altijd iets afwijken van de originele auto onderdelen en daardoor misschien niet helemaal goed bij jouw voertuig passen.

Waarom dan wel voor aftermath-onderdelen kiezen
Je kunt je direct afvragen waarom er dan mensen zijn die uberhaupt voor aftermath-onderdelen kiezen, wanneer OEM-onderdelen duidelijk beter zijn voor je auto. Dit heeft simpel gezegd met de prijs te maken. Vaak zijn aftermath-onderdelen wat goedkoper en daardoor spelen zij zich in de kijker van de personen die snel een auto onderdeel willen vervangen.

Goedkoop is duurkoop
Wil je toch wel graag voor een aftermath onderdeel gaan, dan is de term ‘goedkoop is duurkoop’ zeker goed om in je achterhoofd te houden. Natuurlijk is het interessant om zo min mogelijk te hoeven betalen bij een reparatie, maar weet wel dat je met een OEM-onderdeel minder kans hebt om uiteindelijk weer een ritje te moeten maken naar de reparateur dan andersom.

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur