Vijf redenen om over te stappen op een elektrisch voertuig

Wist je dat het anno 2023 heel goed mogelijk is dat het kopen van een elektrische auto onderaan de streep goedkoper is dan het kopen van een nieuwe benzineauto? We gaan het in dit artikel uitgebreid hebben over waarom het goed is om over te stappen op een elektrisch voertuig. Zelfs als je nog kritisch bent, zul je toch moeten erkennen dat deze manier van rijden de toekomst heeft in ons land.

Onderaan de streep goedkoper

Wij zijn eens gaan zitten achter de keukentafel en hebben alle kosten van een elektrische auto enerzijds en een benzineauto anderzijds op een rijtje gezet. Als we kijken naar de huidige benzineprijs, de nieuwprijs van benzineauto’s en de afschrijving en er een rekensom van maken, dan zien we dat de kosten van een e-auto helemaal niet zo veel hoger zijn dan een benzineauto. Sterker nog, vanwege de extreem lage onderhoudskosten kun je met een EV nog wel eens goedkoper uit zijn.

Beter voor het milieu

Uiteraard is er nog een goede reden waarom je een elektrisch voertuig (EV) aan zou kunnen schaffen en dat is onze planeet. We stoten gezamenlijk te veel CO2 uit en we wonen in een land waar de stikstofnormen hevig worden overtreden. Als we allemaal elektrisch gaan rijden dan kunnen we dat probleem zo maar eens oplossen. Denk aan het klimaat, aan de planeet en aan het milieu als je redenen zoekt om over te stappen naar een e-auto.  

Steeds betere bereikbaarheid

Wist je dat het netwerk aan laadpalen in ons land een van de beste is in heel West-Europa? Kijk eens op de laadpalen Amsterdam kaart om te zien op hoeveel plekken je in de buurt van onze hoofdstad alleen al je auto kan opladen. Ook kun je op die website kijken welke stekker voor jou geschikt is en of de laadpaal ook daadwerkelijk beschikbaar is op het moment dat jij hem nodig hebt. Dit werkt echt ideaal!

Er komt wetgeving aan

Zoals je misschien wel hebt gelezen in het nieuws, is het in Europa binnenkort – tegen het jaar 2035 – niet meer mogelijk om benzineauto’s te kopen. Grote Europese autofabrikanten stappen massaal over naar het produceren van auto’s met batterijen om de vraag aan te kunnen. Jij kunt nu al voldoen aan de regels van de toekomst en overstappen naar een e-auto. Dat zal je een hoop stress schelen als je nu in alle rust een elektrisch voertuig leert rijden.

Hij trekt veel sneller op

Heb je wel eens in een elektrisch voertuig gereden, dan zul je vast en zeker wel hebben gemerkt hoe snel het beestje optrekt. Volgens veel coureurs hebben e-auto’s een betere prestatie dan andere auto’s die bijvoorbeeld op benzine, diesel of gas rijden. Ook kun je wel stellen dat het voertuig een soort rijdende computer is – alles gaat automatisch en je hoeft eigenlijk niet eens je stuur vast te houden (al is dat wettelijk wel verplicht). 

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur