Uw remmen in optimale conditie

Het is weer tijd voor de bandenwissel; een ideaal moment om ook de toestand van uw remmen te controleren.
AmsterdamBanden geeft u de belangrijkste stappen, zodat uw remmen in optimale conditie blijven.

 1. De preventieve check

  Natuurlijk gaat u zelf al langs de garage als u dingen opmerkt als trillingen of rare geluiden, maar ook als u niets merkt dan nog is het raadzaam om om de 15.000/20.000 kilometer uw remmen te laten controleren. Als preventief onderhoud!
 2. Eventueel vervangen van de remblokken

  De remblokken kunnen hun werk goed doen totdat de minimumdikte is bereikt. Dan zijn ze niet meer in staat om hun taak correct te verrichten en zullen ze vervangen moeten worden.
 3. Minimumdikte remschijven

  Ook voor de remschijven geldt een minimum dikte. AmsterdamBanden verricht metingen op minstens vier verschillende punten van de schijf. Als één van deze waardes onder de minimumdikte zit, moet de schijf vervangen worden. Aan beide zijden!
 4. De smering van het systeem: remvloeistof

  De remvloeistof is van essentieel belang. Deze zorgt voor een goede remweg en beschermt u tegen eventuele ongelukken.
  Als het peil van de remvloeistof te laag is, of de remvloeistof is te oud, dan dreigt er een vapour lock: een gevaarlijke oververhitting van het systeem waardoor u niet meer binnen een adequate afstand kunt remmen.
 5. De remtangen

  De remtangen hebben te maken met een normale slijtage. Tenzij u veel in een gebied bent met strenge weersomstandigheden, dan doet u minder lang van uw remtangen.
remmen

Daarom Amsterdambanden!


Bij Amsterdambanden zijn we actief op het gebied van tuning zoals verlagen, sportbanden, velgen, meerdere soorten autobanden, onderhoud, zomer-winteropslag en nog meer.
Wij bieden u een onberispelijke service, merk onafhankelijk advies met kwalitatief hoogwaardige producten. Wij zijn al meer dan 35 jaar actief in Amsterdam in de banden. U wilt toch ook goede service, een professioneel advies. Voor uw veiligheid, comfort en rijstijl heeft u de juiste banden nodig.

Heeft u andere vragen of opmerkingen, bel ons gerust op 020 – 697 60 01 of bezoek ons Kuiperbergweg 31c in Amsterdam Zuidoost.

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur