Tijd voor de voorjaarsschoonmaak van de auto!

De zomertijd gaat bijna weer in, de dagen worden weer langer; het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak! En dan niet alleen voor uw huis, maar ook voor uw auto!

Pekel en vuil

De afgelopen maanden heeft uw auto het zwaar te verduren gehad: regen, sneeuw en vorst moest hij doorstaan. Wellicht heeft hij wat strooiwagens gepasseerd waardoor er pekel op de lak is komen te zitten. Dit geeft de auto vaak een grauwe laag, en de pekel vreet zich, zonder dat u het doorhebt, gaten in de lak… Al dit vuil heeft zich nu flink opgestapeld; dus tijd voor een goede wasbeurt voor de auto.

Het is overigens aan te raden de aankomende tijd uw auto wat vaker te wassen om er voor te zorgen dat alle pekel daadwerkelijk weg is. Ook de kunststof en rubberen delen van de auto zijn geen fan van pekel. Gaat u met uw auto door een autowasstraat? Neem dan een wasprogramma waarmee ook de onderkant van uw auto gewassen wordt.

Nare geurtjes

Hangt er een naar geurtje in de auto maar weet u niet waar deze vandaan komt? Wellicht is het de airco; veroorzaakt door bacteriën, gisten en schimmels… Om deze fris te houden, raden wij een jaarlijkse aircocheck zeker aan. Dan kan ook gelijk het koelmiddel in de airco aangevuld worden, om schade aan de compressor te voorkomen. Een goede airco verhoogt uw rijcomfort en zorgt er voor dat u fris achter het stuur zit. Het bevordert uw concentratie en reactiesnelheid. Wist u dat “frisse bestuurders” tot 30 minder vaak betrokken zijn bij ongelukken?

Velgen reinigen of een nieuwe set?

Als we dan toch de auto echt goed aan het schoonmaken zijn, maak dan ook de velgen eens echt goed schoon! Vaak zitten de velgen niet alleen onder het stof en vuil van de straat, maar ook onder remstof. En remstof is lastig om te verwijderen, omdat het heel heet is en zich als het ware in de velgen brandt.

Gebruik daarom een goede velgenreiniger voor een echt goede schoonmaakbeurt. Als er echt beschadigingen op je velgen zitten, dan is een velgen reparatie wellicht nodig. Of wellicht wilt u wel een nieuwe set aanschaffen in het kader van: nieuw seizoen, nieuwe look?! Amsterdambanden denkt graag met u mee over de aanschaf van nieuwe velgen. Of weet u al wat u wil? U kunt ons velgen assortiment online bekijken!

Zomerbanden

En uiteraard moeten de winterbanden weer worden geruild voor zomerbanden, zodra het warmer dan 7 graden blijft, bieden zomerbanden meer grip en een kortere remweg. Daarnaast slijten winterbanden bij warm en droog weer sneller dan zomerbanden omdat ze een andere rubbersamenstelling hebben.

Heeft u alle bovenstaande items afgevinkt? Dan hopen wij dat u, met uw auto, een heerlijke zomer tegemoet gaat!

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur