Minder bereik met uw EV in de winter?

Net als bij benzine- en dieselauto’s, is het verbruik van elektrische auto’s in de winter hoger dan in de zomer. Het gevolg is dat een elektrische auto in de winterperiode 25% minder bereik kan hebben! Voor diegenen die net hun eerste EV hebben, zetten we nog even op een rijtje welke invloed het winterse weer heeft op een EV.

Bandenspanning EV

De bandenspanning controleren is belangrijk, zeker bij een EV. Een elektrische auto kan in de winter namelijk zo’n 25 procent minder bereik hebben.
Het verbruik van een auto hangt vooral af van de rolweerstand van de banden en de luchtweerstand, ook is het rendement van de aandrijving belangrijk. Het versnellen kost geen energie als u niet de mechanische remmen gebruikt. Bij het uitrollen wint de auto kinetische energie terug. En, de rolweerstand is het beste als de bandenspanning niet te laag is. De bandenspanning, maar ook het voorverwarmen zijn dan ook twee belangrijke aspecten om in de gaten te houden.

Voorverwarmen aan de laadpaal

Wat helpt, is de batterij voorverwarmen als u nog aan de laadpaal staat. Daarbij is de verwarming van het interieur bij een benzineauto een restproduct van het verbrandingsproces, terwijl dit bij elektrische auto’s extra energie kost. Het is dan ook aan te raden als u uw stoelverwarming aan hebt staan, de temperatuur in de volledige auto een graadje lager te zetten.

 

 

bandenspanning EV

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur