Heeft u al zomerbanden?

Vorige zomer heeft Bovag vastgesteld dat een half miljoen auto’s in de zomer doorrijdt op winterbanden. Dit is slecht voor het milieu, uw veiligheid en uw portemonnee!

Bovag controleerde tijdens vorige zomer 994 auto’s in een aselecte steekproef. Bijna 6% stond nog op winterbanden. Bij lage temperaturen en winterse neerslag zorgen winterbanden voor meer grip en een veel kortere remweg. Maar bij warme temperaturen doen ze het tegenovergestelde! Het rubber is dan veel te zacht voor een goede grip en slijt extra snel. Hierdoor zorgen ze voor extra brandstofverbruik en meer herrie.

APK keuring en uitlijning

Veel mensen maken zich niet meer druk om hun auto dan “als hij maar APK gekeurd is”. Want als hij gekeurd is, is hij toch goed? Maar als u in de zomer doorrijdt op winterbanden slijten de banden veel sneller, wat als gevolg heeft dat u de auto meer moet laten uitlijnen en uw banden sneller moet laten vervangen.

Zet nu alvast een afspraak in uw agenda

Het is nu nog koud buiten, het is nog winter. Maar de zomer komt er aan en die willen we liever eerder dan later. Dus kom alvast in de zomerstemming en laat u nu al adviseren over wat voor uw auto de beste zomerbanden zijn. Amsterdambanden adviseert u graag en goed!
En maak alvast de afspraak voor de zomerbandenwissel, dan gaat u deze zomer in ieder geval veiliger en voordeliger de weg op.

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur