Wat is een breedset?

Een breedset is een set velgen waarvan de achterste wielen een bredere maat hebben dan de voorwielen, ook wel staggered rims genoemd. De achterbanden zijn dan ook breder dan de voorbanden maar de hoogte van de voor-en achterbanden moet gelijk zijn.
Voorbeeld: voorbanden 225/40×19 en achter 255/35×19, de hoogte blijft gelijk. Dit geeft de auto een krachtig en voller aangezicht, ook de prestaties worden hierdoor verbeterd.

velgen breedset

Velgen breedset

De meeste sets worden door de luxere merken toegepast. De populariteit van breedset velgen groeit gestaag en het is duidelijk waarom. Deze aanpassing biedt meer dan alleen een visueel aanzicht, die dikke sloffen achter geven net iets meer! Het gebruik van een breedset zorgt ervoor dat de achterwielen een groter contactoppervlak met het wegdek hebben. Maar niet onbelangrijk; er moet wel genoeg profiel op je banden zijn om een goed contact met de weg te houden.

Wat maakt jouw auto zo speciaal?

Het uiterlijk is de belangrijkste graadmeter, het moet echt naar je zin zijn. Kies bijvoorbeeld voor een Concave velg; deze worden praktisch altijd bij het hogere segment gebruikt. Deze geven de achterste velgen de aandacht wat de auto verdient; een speciale sportieve uitstraling. Maak een rit naar perfectie kom naar Amsterdambanden voor de excellente toevoeging voor jouw auto!

Hoe ziet je auto eruit met een breedset?

Voor veel auto-enthousiasten draagt een breedset bij aan de visuele aantrekkingskracht van het voertuig. Het creëert een sportievere uitstraling en kan de agressiviteit van het ontwerp versterken. De auto ziet er breder uit, door de grotere achterbanden is er meer contact met de weg, geeft meer grip met de bredere achterwielen tijdens het acceleren en in de bochten.

Kan een breedset onder iedere willekeurige auto gemonteerd worden?

Nee zeker niet, sommige automerken zijn absoluut niet geschikt voor een breedset en andere auto’s worden vanuit de fabriek standaard afgeleverd op een breedset.
De geschiktheid van een breedset voor een bepaald voertuig hangt af van verschillende factoren, waaronder het ontwerp, de wielophanging en het beoogde gebruik van het voertuig.

Mercedes en BMW breedset

Bij deze automerken worden sommige types van de auto’s standaard met een breedset afgeleverd: BMW, Mercedes, Porsche, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Alfa Romeo en de Jaguar. Chevrolet, Corvette en Ford Mustang monteren standaard een breedset.
Als je een breedset wilt laten monteren vraag dan naar de Concave velgen. Deze geven een exclusief aanzicht.

Good to know

Het toepassen van een breedset onder een auto kan aanzienlijke voordelen opleveren, zoals verbeterde stabiliteit, esthetische verbeteringen en betere handling. Echter, het is belangrijk om de mogelijke nadelen in overweging te nemen, zoals wettelijke beperkingen, invloed op de sporing en een licht verhoogd brandstofverbruik. Bovendien is niet elke auto geschikt voor een breedset en het is essentieel om de fabrikantspecificaties en lokale voorschriften te raadplegen voordat je overgaat tot installatie.

Breedset banden

In het algemeen kunnen breedsets een waardevolle toevoeging zijn voor auto-enthousiasten die op zoek zijn naar verbeteringen in prestaties en uiterlijk, maar het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen om ongewenste gevolgen te voorkomen. Het is wel belangrijk om dit aan de expert Amsterdambanden te vragen, om een professioneel advies te krijgen. We hebben het altijd over inches bij de diameter van de velg, de breedte ook in inches en de ET-waarde gaat in millimeters, dit zijn absoluut de belangrijkste punten voor jouw nieuwe set.

Adres

Openings­tijden

Maandag – vrijdag
8.00-17.00 uur

Zaterdag – alleen op afspraak
8.00-12.00 uur