Slechte banden veroorzaken één op de drie auto-ongelukken

Niet de remmen, niet de verlichting, maar versleten of verkeerde banden zijn veelal de oorzaak van auto-ongelukken.

Auto-ongelukkenonderzoek Duitsland

In Duitsland is door het Duitse CBS een onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak van verkeersongevallen. Duitsland is veel strenger qua regels rondom banden; zo staat er bijvoorbeeld op het kentekenbewijs welke banden er onder de auto horen en is er een herkeuring nodig om hier van af te mogen wijken. Daarnaast geldt natuurlijk ook de winterbandenverplichting.
Volgens de Duitse cijfers wordt één derde van de auto-ongelukken veroorzaakt door slechte banden. Aangezien de regels in Nederland een stuk soepeler zijn, kunnen we er van uitgaan dat dit percentage dus nog hoger ligt…

Goedkope autobanden

Ook in Nederland is een dergelijk onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat één op de zes automobilisten niet eens weet welk soort banden er onder zijn of haar auto ligt. Driekwart van de ondervraagden is niet bekend met het sinds 2012 verplichte Europese bandenlabel. 29% zegt in de winter door te rijden op zomerbanden en 18% kiest bij een volgende aanschaf gewoon voor de goedkoopste autobanden.

Kundig advies

Uw banden zijn het contact tussen u en de weg. Zij moeten goed reageren op alle bewegingen die u met de auto maakt: remmen, optrekken, bochten maken. Zij dragen een enorme verantwoordelijkheid met zich mee!
Sinds dat de verplichte APK-keuringen nog maar om de vier jaar moeten worden uitgevoerd, rijden er steeds meer automobilisten van APK naar APK, zonder tussentijdse controle. Zorg er voor dat u altijd veilig rijdt en vraag ons om advies! Wij geven dit graag en goed.
Bel ons op telefoonnummer 020 – 697 60 01 of vul ons contactformulier in. En ga weer veilig op weg!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00