Nokian banden

Nokian Tyres is in het koude Finland in 1898 opgericht en groot merk in de Scandinavische landen en Rusland. In de noordelijke landen worden al jaren hoogwaardige banden geproduceerd gezien de barre winterse omstandigheden daar. Een groot deel van Finland is de helft van het jaar bedekt met sneeuw: dé ideale omstandigheden om de Nokian banden voor meerdere doelen te testen.
Naast winterbanden worden er ook zomer- en vierseizoenenbanden gemaakt. 
Amsterdambanden is Authorized Dealer van Nokian Tyres.

nokian banden

Wispelturig winterweer

De bekende F1 coureur Mika Häkkinen komt tevens uit het koude Finland. Finnen zijn van nature bekend met sneeuw, ijs en wispelturig winterweer. Er zijn ook technische vaardigheden nodig, ervaring, een systematische benadering, vastberadenheid voor deze testritten, een hoop werk en een scheutje noordse bevlogenheid.
Banden zijn technische producten die bestaan uit veel componenten en onderworpen zijn aan strenge eisen. De autobanden onder de voertuigen zijn het enige contact met de grond.

Bandentechnologie Nokian Banden

Nokian banden komt het beste uit de test in sneeuwomstandigheden, goede grip laag brandstofverbruik en droge wegen.
Het belangrijkste principe is gedurende 80 jaar hetzelfde gebleven: het ontwikkelen van banden voor consumenten die in winterse omstandigheden rijden en die onder alle omstandigheden veiligheid en duurzaamheid van hun banden eisen. De ontwikkeling is gebaseerd op het principe van duurzame veiligheid, die stelt dat de veiligheidseigenschappen van een band ook intact moeten blijven als de band slijt.
De veiligheid wordt ieder jaar verbeterd met behulp van de nieuwste technische innovaties.

Afgezien van veiligheid en spaarzaamheid benadrukt Nokian ook de geavanceerde eigenschappen en originaliteit van zijn producten.
Het Nokian Eco Stud 8 concept, pomplamellen, de Nokian Cryo Crystal Concept, venturigroeven, het Silent Groove Design en de Driving Safety Indicator (DSI) zijn slechts een paar voorbeelden van innovaties die de veiligheid en het comfort verbeteren. De meest recente resultaten van de intensieve productontwikkeling, de Nokian Hakkapeliitta 8, Nokian Hakkapeliitta R2, Nokian WR SUV 3 en Nokian Hakka Black, zijn allemaal kristalliseringen van de beste kennis in de bandenindustrie. Dit blijkt ook uit de vele, nieuwe innovaties.

Radiaalbanden

Bandenontwikkeling vereist een zorgvuldig gefocuste planning. Nokian houdt goed alle ontwikkelingen en veranderingen in de gaten voor wat betreft de behoeften van de markt en de consumenten.
Verbeterde autoprestaties hebben de vraag vergroot naar low-profile, hogesnelheids personenautobanden en Nokian Tyres heeft een verscheidenheid aan nieuwe producten in dit segment gelanceerd. SUV (Sport Utility Vehicle) banden zijn een groeiende productgroep. In het productgebied van de heavy banden ligt er een bijzondere nadruk op speciale radiaalbanden. De ontwikkeling van materialen voor loopvlakvernieuwing put uit de grote hoeveelheid know-how op het gebied van bandentechnologie en expertise die bij Nokian Tyres verzameld is.

Snelle ontwikkeling nieuwe banden

De productreeksen die op maat gemaakt worden voor de verschillende markten, vernieuwen zichzelf snel: het aandeel aan nieuwe producten is tenminste een kwart van de jaarlijkse omzet. Meer dan de helft van de productontwikkelingsbronnen wordt besteed aan het testen van producten.
Het bedrijf test onder authentieke omstandigheden in Ivalo, Fins Lapland. Ten noorden van de poolcirkel ontwikkelt het bedrijf testwinnaarbanden waar consumenten over de hele wereld op kunnen vertrouwen. Een goede winterband is logisch en voorspelbaar onder alle omstandigheden.
De ontwikkeling van een geheel nieuwe personenautoband neemt 2–4 jaar in beslag.

Niet aflatende testen

De sportieve nieuwe Nokian WR A4 van 's werelds meest noordelijke bandenfabrikant combineert optimaal krachtige handling en betrouwbare grip in de winter. Functionele prestaties als Siping en de Performance Traction Silica-rubbersamenstelling zijn de uitvinders van de ultramoderne innovaties van de winterband die alle elementen van de Midden-Europese winter beheersen en snelle temperatuurveranderingen doorstaan. Ze zorgen voor een absoluut uitgebalanceerd rijden in sneeuwstormen, sneeuwpap en zware regen of zongebruind asfalt dat sneller rijden verwelkomt.
Geïnspireerd door de natuur, is de Centipede Siping op de middenrib de nieuwste innovatie op het gebied van wintergrip van de productontwikkelingkampioenen bij Nokian Tyres. De gekartelde 3D-lamellen die op een duizendpoot lijken grijpen het oppervlak vast, maximaliseren de sneeuwgrip en zorgen voor een stabiele handling. Geteste veiligheid. De verbeterde sneeuw en smeltende sneeuw grip eigenschappen van de sportieve Nokian WR A4 zijn het resultaat van meer dan vier jaar van ontwikkeling. De loopvlakpatronen, structuren en rubbercompounds vertegenwoordigen Finse state-of-the-art expertise en ze hebben duizenden uren computermodellering, laboratoriumvergelijkingen en authentiek testen in verschillende omstandigheden vereist. Meer dan de helft van de kosten voor productontwikkeling Nokian Tyres wordt besteed aan niet aflatende testen over de hele wereld.