De beste autoverzekering vinden

De beste autoverzekering kiezen kan een hele puzzel zijn, maar dat hoeft niet. In deze blog kun je lezen waar je op moet letten, maar bovenal wat je kan negeren. Daarna kan jij de weg op met de goede polis op zak tegen een lage maandpremie, en hopelijk heb je dan de autoverzekering niet nodig omdat je geen brokken maakt.

Soorten polissen

Afhankelijk van de leeftijd van de auto kun je verschillende polissen selecteren en afsluiten. De opsomming begint bij polissen voor oudere auto’s met nog weinig waarde tot auto’s met een recenter bouwjaar:

  • Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA)
  • WA plus beperkt casco
  • All Risk

Bij een WA vergoedt de verzekering in feite alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt. De schade ze je zelf opgelopen hebt na een aanrijding zijn voor eigen kosten. Het beste is om geld achter de hand te houden om een soortgelijke auto als dat je nu hebt terug te kunnen kopen. Als dat lukt bij een WA dan ben je goed verzekerd. Bij een WA plus beperkt casco is diefstal van de auto verzekerd en schade door brand, storm en hagel. Vaak is schade aan de autoruiten of door vandalisme of door een aanrijding met een dier ook gedekt, maar valt overige schade buiten de polis. Bij All Risk gaat de dekking verder. Dan is de schade aan de auto verzekerd ook als de aanrijding jouw schuld is. Zelfs een eenzijdig ongeval is verzekerd evenals het te water raken van de auto.

Aanvullende verzekeringspolissen en vergelijken

Net zo belangrijk zijn de aanvullende verzekeringen bij een autoverzekering. Veel maatschappijen geven bij de polis bijstand om de schade te verhalen, maar soms moet je rechtsbijstand zelf afsluiten. Nu zijn er veel mensen die al rechtsbijstand hebben door lidmaatschap van de vakbond of consumentenbond, en dan is dat nog een keer afsluiten onnodig. Een kleine greep van aanvullende verzekeringen:

  • Schadeverzekering voor inzittenden
  • Rechtsbijstand voor motorvoertuigen
  • Wegsleep service
  • Hulp bij pech onderweg

Door voorgaande kan de premie vergelijken wel eens onoverzichtelijk zijn. Dan lijkt een maatschappij duurder, maar dan is de maandpremie inclusief rechtsbijstand, terwijl je dat bij de ogenschijnlijk voordeligere maatschappij apart moet afsluiten. Het is dus van belang dat je daar op let als je autoverzekeringen gaat vergelijken. Premie vergelijken en blijven vergelijken is zeer belangrijk. Zo kan het voorkomen dat een beginnende bestuurder moeite heeft met acceptatie door een verzekeringsmaatschappij. Uiteindelijk lukt het hem of haar om ergens een verzekering af te sluiten bij een dure maatschappij. De automobilist stopt met premie vergelijken en blijft bij die dure maatschappij. Als diegene iedere keer premie blijft vergelijken, na een aantal jaar is het geen beginnende bestuurder meer, dan kan die automobilist over naar een goedkopere autoverzekering. Daarom is het van belang om de premie constant te blijven vergelijken evenals de verzekering zelf en de dekking wat de polis geeft.

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
8.00-17.00

Zaterdag
8.00-12.00